Vojnu s kilami Slováci prehrávajú čoraz viac: 90 percent z nás nevie prekonať fatálny zlozvyk!

Máte ten istý problém?

Veronikino povolanie obezitologičky je žiadanejšie než kedykoľvek predtým, keďže obezita je neustále na vzostupe nielen u nás, ale aj na celom svete. Problémom však je, že Slovensko sa podľa najnovších štúdií dokonca radí k nadpriemerne obéznym krajinám Európskej únie. A čo je ešte alarmujúcejšie, problémy s nadváhou sa týkajú čoraz viac aj najmenších detí. Medzi mužmi a ženami takisto nie je žiaden rozdiel, k Veronike prichádzajú po radu obe pohlavia narovnako. 

V čom však robíme najväčšie výživové chyby? "Štandardne je slovenský trend - nemám čas, potom nemám sa kde najesť alebo siahnem po prvom, čo nájdem, lebo opäť nemám čas. Alebo potom večer prídeme domov, vyložíme nohy na gauč a otvorí sa chladnička. Takto skutočne funguje 90% populácie," objasňuje obezitologička Veronika. Ideálne by teda bolo, keby sme si všetci našli na jedlo dostatok času, nehádzali stravu rýchlo do seba, snažili sa jesť kvalitné suroviny a neísť večer spať s plným žalúdkom a "miliardou" kalórií.  

Problémy s nadváhou skutočne netreba brať na ľahkú váhu, pretože ruka v ruke s obezitou prichádzajú aj mnohé choroby, ako napríklad vysoký krvný tlak. Veronika však našťastie berie svoju prácu s humorom a pacientov sa snaží vždy hravou formou motivovať k čo najlepším výkonom. Všimla si však napríklad aj to, že korpulentnejšie dámy majú sebavedomie oveľa vyššie než chudšie ženy. 

Pozrite si celú scénku a najnovšiu epizódu Inkognita v našom bezplatnom archíve!

Tagy: inkognito