Hlas, na ktorom ste vyrastali aj vy: Najväčší kompliment vedia Jamrichovi vyčarovať práve deti!

Čo môže byť krajšie?

Dnes bude v Inkognite opäť herecká prevaha. Vďačiť za to môžeme legendárnemu Dušanovi Jamrichovi, ktorého nepoznajú len ľudia z divadla či televízie, ale vďaka špecifickému a zvučnému hlasu napríklad aj z rádia či dokonca rozprávkových postáv, ktorým často prepožičiava svoj znamenitý hlas.

Starostlivosť o hlasivky však nie je žiadna malina, práve naopak. „Podstatná pre herca a speváka je hlasová technika. Treba s ním narábať správne. Príliš studený nápoj či zmrzlina nemôžu byť. I keď je pravda, že jeden pán profesor to riešil práve zmrzlinou či studeným pivom,“ hovorí herecká legenda.

Jamrichov hlas možno poznajú aj vaše deti z našej detskej televízie RiK, kde nahovoril sliepočku a kohútika v poučnej rozprávke Kikiriki. Hercov vzťah k rozprávkam je prirodzene viac než pozitívny. „Deti musia počúvať slovo a rozširovať si slovnú zásobu,“ myslí si Jamrich. Obrovské zadosťučinenie zažíva, keď ho deti spoznávajú po hlase. „Najväčší kompliment som dostal, keď postihnutá dcérka môjho kamaráta sa ráno zavrela do izby a pustila sa do počúvania dobšinského rozprávok, ktoré som načítal. Jej reakcia bola len to počúvanie, čo si skutočne myslela, to nevieme,“ dodáva nezameniteľný hlas mnohých slovenských rozprávok. Niet divu, že aj vlastným deťom s radosťou čítal klasické rozprávky a mnohé dokonca aj sám vymýšľal.

 Sledujte premiérové Inkognito s tajným hosťom Dušanom Jamrichom dnes o 20:35 na JOJke!