Sushi majstra dostávajú niektorí ľudia do varu: Takto by sme ho rozhodne nemali jesť!

Aj po rokoch ho niektorí ľudia vytáčajú.

Buď ho milujete, alebo ho ste ho ešte neokúsili. So surovými rybami, zeleninou, hubami alebo v podstate s kadečím, čo nám chutí. Peter Sola je naozaj veľký odborník na tradičné japonské jedlo sushi z ryže, morských rias a ďalších ingrediencií, ktoré sa teší nesmiernej obľúbe aj v našich končinách.  Tento sushi majster ho vyrába profesionálnym spôsobom už dlhé roky: „Sushi som sa učil vyrábať v Prahe. Naučil ma to brat, jeho to zas naučili Japonci a ja som to odkukal.“

Najdôležitejším počas výroby je podľa neho kvalitný a stopercentne ostrý nôž. „Môže byť aj ten najkvalitnejší tuniak či losos, no pokiaľ nemáte ostrý nôž, nedokážeme nič,“ vysvetlil Peter. Medzi najväčšie chyby našincov patrí používanie nesprávneho „náčinia“. „Sushi sa rozhodne nemôže jesť kovovými vecami. Používame paličky – drevené, bambusové alebo sklenené. Keď ich neovládame, bez obáv môžeme jesť aj rukami,“ dodáva Peter.  

Pozrite si poslednú epizódu Inkognita v našom archíve úplne zadarmo!