Studenková sa obula do samozvaných módnych poradkýň: Dámy, pozrite sa najprv samy na seba!

Nie všetky módne poradkyne sú však rovnaké.

Inkognito je plné netradičných povolaní, s ktorými sa však predsa stretávame na každom kroku. S niektorými majú naši hádači ešte stále problém, hoci sa pomaly, ale isto stali bežnou súčasťou našej spoločnosti. Takým je aj povolanie módneho blogera, ktorému sa už vyše troch rokov venuje Linda Adamčíková cez svoj blog LAPKINN. Túto mladú a usmievavú nadšenkyňu módy môžete poznať aj z relácie Nákupné maniačky, kde zastávala úlohu nákupnej poradkyne. Linda začala blogovať celkom prirodzene po tom, čo dostala impulz od kamarátov, ktorým sa páčilo to, ako originálne sa oblieka. Vďaka tomu dnes píše dva až tri razy týždenne svoje blogy a postuje fotky s originálnymi outfitmi aj na Instagram. Takto inšpiruje desaťtisíce ľudí po celom svete. Lindu zas inšpiruje celý svet navôkol. Všímam si všetky veci okolo mňa, inšpirácia je aj na ulici či z histórie,“ prezrádza skúsená blogerka.

Napriek svojmu veľkému zapáleniu pre túto oblasť si však nemyslí, že sa stala obeťou módy, hoci niekomu sa to môže prihodiť. „Podľa mňa je to veľmi individuálne, nedajú sa nosiť všetky trendy a človek si musí nájsť ten svoj, ktorý mu najviac pristane,“ myslí si Linda.

Svoje o módnych kritičkách a blogerkách si však myslí hádačka Zdenka Studenková, ktorá s nimi nemá dobré skúsenosti. „Nájdite si ten štýl a potom sa do vás obuje módna blogerka či poradkyňa, ktoré vyzerajú ako teta. Pustí sa do teba, ako si zle oblečená a pritom sme len oblečené tak, ako sa dobre cítime,“ neskrýva Zdenka svoje rozhorčenie. Linda však rozhodne nepatrí k blogerkám, ktoré chcú za každú cenu niekoho kritizovať či nedajbože očierňovať. „Ja som skôr pozitívna blogerka, nikoho by neodcudzovala, je to každého názor a vec, ako sa oblečie,“ objasňuje mladá blogerka svoj postoj. Sama pritom sem-tam zažíva negatívne reakcie na svoju adresu. „Stretávam sa aj s opačnými názormi na svoju osobu, teraz je obľúbené hejterstvo,“ dodáva Linda, ktorá sa preto radšej snaží obliekať tak, aby mohla ľudí inšpirovať a aby ju hodnotili čo najpozitívnejšie.

Celú epizódu Inkognita nájdete v našom bezplatnom archíve!