Boborovský neopakoval slová náhodou: V Kostelnom spoznávajú policajti vlastných kolegov!

Jedného takého poznáte určite aj vy.

Obľúbeného herca Ľuboša Kostelného sme tento týždeň mali možnosť vidieť nielen v role starostlivého otca Jana Jančicha v novom seriáli Prázdniny, ale aj ako tajného hosťa v pondeľňajšom Inkognite. Pri tejto príležitosti sme sa ho spýtali, ako si spomína na letné nakrúcanie tohto skvelého rodinného seriálu z prostredia Kopaníc. "Bolo to také, že si to ani dnes už nepamätám, keďže som furt niekam lietal. Po zhliadnutí zostrihu som však bol spokojný. Človek je ale najradšej, keď to vidí celé," myslí si Ľuboš. Výsledok teda napokon urobil nesmiernu radosť nielen početnému množstvu divákov, ale aj jemu. V reálnom živote mu namiesto troch detí robia spoločnosť traja domáci miláčikovia - kocúr Slavo, mačka Eva a pes Maxo.

Pravdou však je, že Ľuboša Kostelného aj po rokoch ľudia výrazne registrujú ako nadporučíka Boborovského zo seriálu Profesionáli. Jeho postava bola originálna v tom, že mnohé zo slov opakoval hneď dvakrát. Podľa herca však nejde ani v bežnom živote o nič výnimočné. Stačí byť vnímavý a každý z nás dokáže nájsť vo svojom okolí človeka, ktorý sa správa podobne, ba dokonca ešte nápadnejšie.

Skutočných Boborovských je však dostatok aj na ktorejkoľvek policajnej stanici. "Keď ma zastavovali dopravní policajti počas kontroly, všetci odrazu tvrdili, že u nich na stanici je niekto presne taký, jeden - dvaja. Dokonca kdesi v Kláštore pod Znievom sme vraj skopírovali celú policajnú stanicu," prezrádza s úsmevom Kostelný. Seriál Profesionáli bol taký úspešný azda aj preto, že sa hercom a tvorcom podarilo trafiť všeobecné typy ľudí, aké sa vyskytujú kdekoľvek na Slovensku. Niet divu, že ľudia na Boborovského reagujú aj po rokoch. "Bolo to výrazné, že sa toho nedá zbaviť. Neprekáža mi to zväčša, no ide o úroveň kontaktu, o ktorý sa ľudia pokúšajú," dodáva predstaviteľ nezabudnuteľného nadporučíka Boborovského, ktorý ostane v našich pamätiach ešte dlhé roky. 

Všetky časti Inkognita a Profesionálov nájdete v našom bezplatnom archíve!