Po úspechu Všetko alebo nič uvažuje nad ďalším filmom: Ktoré Evitine knihy by mohli ožiť?

A v ktorej postave sa autorka našla?

V Inkognite dnes privítame obľúbenú spisovateľku, novinárku a čerstvú maminu Evitu Urbaníkovú, ktorú si v poslednom čase diváci spájajú najmä s aktuálnym filmovým megahitom Všetko alebo nič. Film podľa rovnomennej Evitinej knižnej predlohy trhal všetky možné rekordy a získal si obrovskú divácku priazeň, o ktorej autorka ani nesnívala. „Film bolo niečo, o čom som vôbec nesnívala a čo vyplynulo z mojich knižiek a toho, že som sa poznala s ľuďmi, ktorí sa okolo filmu motali a dali ponuku, aby sme jednu knižku sfilmovali. Páčilo sa mi to, brala som to ako výzvu a išla som do toho,“ prezrádza okolnosti vzniku kinohitu, ktorého príbeh je aktuálny aj po deviatich rokoch od vydania pôvodnej knihy.  

Úspech filmu i literárnej predlohy spočíva v jeho autentickosti, keďže rieši problémy typickej slovenskej ženy. V príbehu sa, samozrejme, našla aj samotná Evita. „Najbližšie mám nie k jednej postave, ale ku vzťahu dvoch postáv – Lindy a Vandy, lebo si myslím, že ženské priateľstvá, keď sa podaria, sú na nezaplatenie.“ Pre veľký úspech Všetko alebo nič v kinách už teraz autorka uvažuje nad ďalším sfilmovaným príbehom. „To je otázka, o ktorej sa teraz zatiaľ veľmi nezáväzne bavíme. Z mojich knižiek sa mi veľmi  páči Svet mi je dlžný alebo Vzťahová níž. Môže však vzniknúť aj scenár, ktorý nie je viazaný k žiadnej z mojich knižiek,“ odtajuje Evita.

S námetmi však problém rozhodne nebude, keďže Evita ich čerpá na každom kroku. Oveľa náročnejšia už bude samotná realizácia filmu. „Naozaj to nie je robota na mesiac, dva. Štyri a pol roka, čo sme točili Všetko alebo nič, malo svoje opodstatnenie a tak to aj vyzerá na celkovom produkte,“ myslí si sympatická spisovateľka, ktorá na film Všetko alebo nič pritiahla do kín aj kopec mužov. Po hektickom období si môže Evita konečne vychutnať zaslúžený odpočinok. „Teraz som doma s bábätkom a sem-tam si odbehnem aj medzi ľudí. Oddychujem veľmi, starám sa o nášho malého a veľmi si to vychutnávam,“ teší sa zo života Evita, ktorú uvidíte už dnes v premiérovom Inkognite ako tajnú hostku.

Sledujte premiérové Inkognito s Evitou Urbaníkovou dnes o 20:35 na JOJke!